Acrylnagels - Gelnagels


Stiletto nagelsWie mooi wilt zijn, moet ook goed verzorgde nagels hebben. Wie indruk wil maken, heeft stiletto nagels. Stiletto nagels onderscheiden zich van normale nagels door de specifieke vorm. Deze kunstnagels lopen uit in een scherpe punt. Vaak worden stiletto nagels gemaakt met kleurloze acryl voor een glaseffect en opgesierd door nail-art. Lees hier alles over stiletto nagels. Informatie over stiletto nagels, tips om stiletto nagels te vijlen en te vormen. En lees tot slot ook meer informatie over nagels bufferen.


Zelf stiletto nagels zetten

Stiletto nagels zijn plastic kunstnagels met een karakteristieke punt. Je kunt ze bevestigen aan je natuurlijke nagels. Met stiletto nagels kun je je nagel vormen precies zoals je zelf wilt. Als je wilt leren hoe je de perfecte stiletto nagels kunt zetten, volg dan onderstaande informatie op. Lees hoe je een stilettonagel aanbrengt, hoe je stiletto nagels kunt inkorten en hoe je stiletto nagels kunt vijlen.


Tien stappen


1. Haal alle benodigde materialen in huis

Dit is de eerste stap voor het zetten van je perfecte stiletto nagels. Informatie wat je daarvoor nodig hebt, lees je hier. De benodigdheden zijn een nagelriemstok, nagelborstel, kunstnagels, een nagelknipper, een nagelvijl, nagel primer, acrylborstel, vloeibaar monomeer, acryl poeder, nagel buffer voor het bufferen van je nagels, nagelriemolie en nagellak.


2. Was je handen met antibacteriële handzeep

Wil je stiletto nagels zetten, dan is een van de belangrijkste tips om je handen met antibacteriële handzeep te wassen. Dit zorgt ervoor dat je handen goed zijn gereinigd en er geen micro-organismen meer op je nagels aanwezig zijn. Mocht er iets fout gaan tijdens het zetten van de stiletto nagels (zoals een wondje), dan krijg je geen vervelende bijwerkingen.


3. Duw je nagelriemen omlaag of verwijder ze

Onderdeel van je nagels vormen is ook je nagelriemen vormen. Duw je nagelriemen met een nagelriem stok of verwijder ze helemaal met een nagelriem remover. Je nagels en je nagelriemen vormen doe je voor een mooie look van je handen en je nagels.


4. Verwijder stof en breng een basislaag aan

Borstel al het stof van je nagels met een nagelborstel, en lak deze daarna met een goede basislaag. Laat dit goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.


5. Zet de kunstnagel

Kies de juiste grootte van de kunstnagel, en plak deze op de nageltip met wat nagellijm. Laat deze hierna goed hechten en drogen. Tot slot kan je je stiletto nagels nog inkorten. Je kan je stiletto nagels inkorten door de kunstnagel met een nagelknipper in de gewenste vorm te knippen.


6. Borstel na

Nadat je klaar bent met het inkorten van je stiletto nagels, borstel je ze nog even na. Maak hiervoor gebruik van een nagelborstel. Breng hierna de primer aan voordat je de nagellak aanbrengt. Dit helpt zowel de nagel te reinigen en de nagellak beter te laten hechten.


7. Breng de (acryl)nagellak aan

Is het zetten van je stilettonagels nu klaar? Nee, lees nog even deze belangrijke informatie en tips. Dompel een acrylkwast in vloeibaar monomeer, en veeg daarna de borstel in het acrylpoeder. Dit creëert een bal van acrylnagellak. Verspreid de lak op de nagel en veeg deze uit. Herhaal dit totdat de gehele nagel is bedekt met een voldoende hoeveelheid lak.


8. Je stiletto nagels vijlen

Je stilettonagels vijlen is belangrijk om je nagels te vormen precies zoals jij wilt. Hoe je het best je nagels kunt vijlen, leer je ook met onderstaande tips. Met behulp van een nagelvijl, glad je de randen van de nagel en breng je deze in de gewenste vorm.


9. Breng de gewenste nagellak aan

Je stiletto nagels zijn klaar, maar we geven je ook wat informatie en tips over het lakken van je stiletto nagels. Breng de nagellak aan en laat deze goed drogen. Eventueel kun je nog een goede toplaag aanbrengen zodat de stiletto nagels langer meegaan.


10. Wassen en masseren

Na de laatste stap moet je uiteraard je handen wassen, omdat je met chemische middelen bezig bent geweest. Eventueel kun je ze hierna nog masseren met wat olie om de nagels strak en gezond te houden. Nu kun je eindelijk genieten van je stiletto nagels!


Stiletto nagels vormen

Je kunt kunstnagels plakken op je nagels, maar je kunt ook je eigen stiletto nagels vormen. Lees hieronder alle informatie en tips hoe je stiletto nagels kunt vijlen. Je kunt je nagels puntig of ovaal vijlen.


Je stiletto nagels vijlen doe je door onderin bij de nagelriemen breed te beginnen en daarna de randen weg vijlt. Hierdoor krijg je een puntige nagel. Je moet je nagels dus puntig vijlen. Lees hieronder de tips om dat goed te doen.


Om je nagel te vormen in de vorm van een stiletto nagel, maak je gebruik van de 'I- techniek'. Eerst vijl je, zoals ook bij andere vormen, je nagels vierkant. Dan krijg je een I-vorm. Vierkant bij je nagelriemen en vierkant bij de randen van je nagels. Nadat je de ‘I’ hebt gevijld, ga je de tip van de ‘I’ wegwerken zodat er een punt vormt. Dan heb je stiletto nagels.


Nagels bijhouden

Je gevijlde nagels bijhouden doe je door iedere dag even kort je stiletto nagels te vijlen. Twee keer per nagel is al voldoende voor een verzorgde look. Zo behoud je gemakkelijk de juiste lengte en vorm van de nagel.


Om je stiletto nagels mooi te houden, kun je ze ook bufferen. Je nagels bufferen betekent dat je letterlijk een laagje van je nagel afhaalt. Je polijst als het ware je stiletto nagels. Een belangrijke tip is dat je dit niet te vaak moet doen anders worden je nagels veel te dun en te kwetsbaar. Je nagels bufferen doe je maximaal een keer in de vier tot zes weken.


Hopelijk kun je nu zelf stiletto nagels zetten of vijlen. We hopen dat je met alle informatie en tips jouw nagels op de meest gewenste vorm kan inkorten, vijlen en bufferen. Veel succes!