Acrylnagels - Gelnagels


Zelf nagels lakkenBij een goed verzorgd uiterlijk horen mooi gelakte nagels. Je kunt je nagels laten lakken door een schoonheidsspecialiste, maar je kunt ook gemakkelijk zelf nagels lakken. Hier lees je alles hoe je zelf het best je nagels kunt lakken. Ga je zelf je nagels lakken, volg dan onderstaande tips en voor je het weet zul je je nagels lakken zonder te knoeien en tevreden zijn met het mooie resultaat!


Benodigheden

Wat heb je allemaal nodig om zelf je nagels te lakken? Het belangrijkste is dat je een goede nagellak koopt, zowel een goede nagellak base coat als een goede topcoat nagellak. Basecoat is de basislak en topcoat is de toplaag. Behalve de nagellak base coat en de topcoat nagellak heb je nodig:

 Kleurlak
 Wattenschijfjes
 Wattenstokjes
 Nagelvijl
 Nagelriemolie
 Nagelverharder
 Nagellak droger
 Nagellakremover
 Nagelschaartje
 Eventueel een tenenspreider

Stappen om zelf je nagels te lakken

Hieronder staan de verschillende stappen om zelf je nagels te lakken en tips om nagels te lakken zonder te knoeien. Zelf nagels lakken is niet moeilijk zolang je maar de tips en trucs goed opvolgt.


1. Zorg dat je nagels goed schoon zijn

Nagels lakken zonder te knoeien kan alleen maar met schone nagels. Nagellak pakt namelijk niet goed als je nagels vettig zijn. Maak je nagels daarom eerst goed schoon. Was je handen met zeep en een borsteltje en maak vervolgens je nagels schoon met een wattenschijfje en een beetje nagellakremover. Zo verwijder je ook direct de oude restjes nagellak. Gebruik liever geen nagellak remover met aceton, want dat droogt je huid heel erg uit. Ook is het fijn als je nagellakremover gebruikt die een verzorgende olie bevat, zoals amandelolie.


2. Vijl je nagels in de gewenste vorm

Vijl je nagels vervolgens in de gewenste vorm voordat je je nagels gaat lakken. Een paar belangrijke tips: Gebruik liever geen nagelschaartje. Als je je nagels knipt, dan pers je de nagellagen op elkaar waardoor ze droger worden en sneller kunnen beschadigen. En werk tijdens het vijlen in één richting en maak dus geen zaagbeweging.


3. Verzorg je nagelriemen

Voordat je zelf je nagels gaat lakken geven we je nog wat tips om je nagelriemen te verzorgen. Want bij mooi gelakte nagels horen ook mooie nagelriemen. Masseer je nagelriemen daarom in met nagelriemolie. Deze olie is een beetje vettig, waardoor de lak hier niet op pakt. Als je dus per ongeluk uitschiet met je nagellak, dan zijn je nagelriemen beschermd en kun je dus je nagels lakken zonder te knoeien. Tips om je nagelriem te verzorgen zijn: gebruik een wattenstaafje met wat aceton om de olie die op je nagels komt weg te halen. Als je klaar bent met het lakken, kun je je nagelriemen ook weer verzorgen met de nagelriemolie.


4. Breng een basecoat aan

Breng als eerste een nagellak base coat aan. Deze basislaag is altijd transparant en net wat minder dik dan de topcoat nagellak. Door een basecoat aan te brengen bescherm je je nagels tegen verkleuringen. Het is eigenlijk een soort grondverf, waardoor de topcoat laklagen beter blijven zitten. Laat de basecoat goed drogen. Als je je tenen lakt, gebruik dan de tenenspreider. Hiermee voorkom je dat je tenen over elkaar heen gaan terwijl de lak nog niet droog is. Met een tenenspreider kun je veilig je nagels lakken zonder te knoeien.


5. Breng een kleurlak aan

Als de nagellak basecoat goed droog is, kun je de kleurlak aanbrengen. Breng de kleurlak in een vloeiende beweging aan en werk van beneden naar boven. Begin met een streep in het midden en werk zo naar de zijkanten toe. De kleurlak heeft wat langer de tijd nodig om te drogen dan de basecoat. Ga niet met je handen wapperen als je te veel kleurlak hebt gebruikt, anders krijg je rimpeltjes in de lak. Wil je je nagels lakken zonder te knoeien, breng dan de kleurlak in minimaal twee lagen aan en laat je nagels goed drogen.


6. Maak je nagels netjes

Als het je niet gelukt is om zelf je nagels te lakken zonder te knoeien, dan kun je je nagels bijwerken met een wattenstaafje en wat nagellakremover. Ga voorzichtig te werk en wacht wel even met bijwerken tot de kleurlak echt helemaal droog is.


Breng de topcoat nagellak aan

Tot slot breng je de topcoat nagellak aan. Deze topcoat is vooral bedoeld om je nagellak te beschermen. Ook zit er extra glansmiddel in de topcoat, waardoor je nagels er nog gezonder en stralender uitzien. Je kunt kiezen voor een transparante topcoat of bijvoorbeeld een topcoat met glitters. Kies wel altijd een goede nagellak.


Meer tips voor nagels lakken
Wil je zelf je nagels lakken, neem dan ook de volgende tips ter harte:


1. Gebruik een nagelverharder

Een nagelverharder is een heldere nagellak die wordt toegepast op zachte, dunne nagels om ze te verharden en te voorkomen dat ze scheuren. Met een nagelverharder herstelt de keratine in je nagels sneller waardoor ze hun taaiheid en duurzaamheid behouden. De meeste nagelverharders lijken op heldere nagellak en worden direct toegepast op de nagels, net als bij normale nagellak. Ook hier geldt: gebruik alleen een goede nagellak.


2. Gebruik een nagellak droger

Voor mooie nagels gebruik je goede nagellak. Maar dit wil je het liefst snel laten drogen. Sneldrogende topcoat nagellak helpt wel, maar je kunt ook een nagellak droger aanschaffen. Met een nagellak droger kun je de nagellak snel laten drogen. Je plaatst je hand op de plaat van de nagellak droger en daarna blaast het apparaat koele lucht om je nagellak te drogen. Let op, je nagellak zal wel drogen door de nagellak droger, maar goede nagellak moet langer uitharden.


We wensen je veel succes met het zelf lakken van je nagels. We hopen dat je met de tips om je nagels te lakken nu je nagels kunt lakken zonder te knoeien. Onthoud dat je in ieder geval goede nagellak gebruikt, dus goede nagellak base coat en goede topcoat nagellak. Succes!