Acrylnagels - Gelnagels


UV lamp gelnagels

Bij het opzetten van gelnagels is de UV lamp onmisbaar. De UV lamp zorgt er voor dat de gelnagels goed uithard. Hierdoor krijg je een mooi resultaat en blijven de nagels lang zitten.

UV Lamp
Als je rondkijkt kijkt naar verschillende soorten UV lampen, kom je heel veel lampen tegen. Tijdens het zoeken naar de geschikte lamp, is het belangrijk om naar een aantal punten te kijken. Deze punten hebben we op een rij gezet.

1. Wattage
Bij het kiezen van de geschikte UV-lamp kan je in de meeste gevallen kiezen tussen de 9 en 36 watt. De meeste professionele nagelstylisten gebruiken de 36 watt UV-lampen. Een handig weetje: als een lamp beschikt over 36 watt, betekent het dat de lamp 4 UV-buizen heeft van 9 watt.

2. Timer

Als je op zoek bent naar een geschikte UV-lamp, zorg er dan voor dat de lamp over een timer beschikt. Dit is erg handig. Zo voorkom je dat de nagels te lang of juist te kort onder de lamp zitten. Als je een UV-lamp voor professioneel gebruik aanschaft is het handig dat de lamp de hele dag aan kan staan, zo hoef je de lamp niet telkens aan en uit te zetten.

3. Aanschaf en goedkeuring

Als je een nieuwe UV-lamp koopt, doe dit dan bij een bekende fabrikant. Dit zorgt ervoor dat als er wat mis mee is, je altijd terug kunt en je recht hebt op 2 tot 3 jaar garantie. Kies je voor bijvoorbeeld een 2e hands lamp dan heb je geen garantie.

Je wilt natuurlijk ook dat je lamp van goede kwaliteit is. Als er een CE-markering of ISO 9002 op staat is het product veilig en voldoet het aan de regels.

4. Kosten
Het kopen van UV-lampen kun je zo duur maken als je zelf wilt. De goedkoopste liggen rond een prijs van 40 euro en de duurste rond een 300 euro.