Acrylnagels - Gelnagels


Shellac nagelsBij de nagelstudio wordt het altijd aangeboden: shellac nagels. Maar wat is shellac eigenlijk? Lees hier alles over deze kunstnagels. Lees informatie over het verschil tussen shellac en gellak en hoe je shellac nagels zelf kunt doen.


Een hybride nagellak

Shellac is een nagellak met een soort gelstructuur. Het is een hybride nagellak. Het laat niet los zoals gewone nagellak en zorgt voor een langdurige kleur op je nagels. Het verschil is ook dat je het niet laat drogen door te wachten en eventueel te blazen, maar deze nagellak wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Er is dus geen lange droogtijd. Daarnaast zorgt de nagellak ook voor een beschermend laagje op je nagels. Maar wat is shellac nog meer? Met Shellac heb je gegarandeerd twee weken lang sterke, krasvrije en glanzende nagels. En shellac is niet slecht voor je nagels! Er is een enorme keus uit fenomenale kleuren. Alle kleuren van de regenboog die een schitterend resultaat geven op de nagels van de vingers en van je tenen. Nu je weet wat shellac is, leggen we uit wat het verschil tussen shellac en gellak is.


Gellak, gellack, color gel, shellac … Het zijn allemaal benamingen voor hetzelfde product: een zeer snel uithardende nagellak, die sterker is dan gewone nagellak. Shellac of gellak, er is dus niet echt een verschil. Het verschil tussen shellac en gellak is dus alleen de naam. Shellac is de merknaam van een gel die als nagellak wordt aangebracht en moet uitharden onder een UV-lamp. Het heet officieel gelpolish manicure, maar de meeste mensen kennen het als shellac. Het is uit Amerika komen overwaaien en klinkt inderdaad heel Amerikaans. Maar shellac is alleen de benaming voor de lakjes van het merk CND. Er is dus geen verschil tussen shellac en gellak; er is wel een verschil met normale nagellak. De lak van shellac of gellak wordt veel harder dan normale nagellak. Het effect is een coating van je nagels die zeer lang houdbaar is en niet afbladdert.


Een fabeltje

Wat shellac is, hebben we met bovenstaande shellac nagels informatie uitgelegd. Maar is shellac slecht voor je nagels? Soms hoor je dat het verwijderen van de shellac je nagels zou beschadigen en de lak ervoor zou zorgen dat je nagels niet meer kunnen ademen. Hierdoor zouden je nagels kapot kunnen gaan of kunnen beschadigen. Om je de juiste informatie over shellac nagels te geven: shellac is niet slecht voor je nagels. Het is dus echt een fabeltje dat shellac slecht is voor je nagels.


Maar hoe zorg je dan dat shellac niet slecht is voor je nagels? Let er op dat je het op de juiste manier gebruikt. Verwijder nooit de shellac door het eraf te trekken. Dit is echt het ergste dat je kunt doen. Je trekt hierdoor namelijk niet alleen de lak van je nagel, maar ook je nagel zelf. Je nagels bestaan uit laagjes en doordat de gel stevig aan je nagel vastzit, trek je deze mee. Hierdoor krijg je ribbels en bulten in je nagels, die er bijna niet meer uitgaan. Als je dat doet is shellac dus wel slecht voor je nagels.


Een fantastische hoogglans

Met shellac heb je geen afgesleten randen meer, afgebladerde nagels, geen scheurtjes, krassen of doffe nagels. Shellac geeft je sterke, schitterende gekleurde (ook naturel)


spiegelglansnagels die toch flexibel zijn. Shellac is dun, flexibel en biedt een bescherming voor je natuurlijke nagels en kunstnagels. Nu je weet wat shellac is en wat de voordelen van shellac zijn, wil je natuurlijk een behandeling om shellac nagels aan te laten brengen. Je kunt shellac nagels zelf doen, maar je kunt ook naar een nagelstudio gaan. Je shellac krijg je aangebracht net als een nagellak. Shellac wordt UV uitgehard, en heeft dus geen droogtijd. De shellac manicure duurt niet lang en heeft geen nare chemische geur. Wat is het resultaat van shellac? Twee weken lang een fantastische hoogglans!


Zelf shellac nagels aanbrengen

Je kan shellac nagels gemakkelijk zelf doen. Het aanbrengen van de Shellac is zeer eenvoudig, maar je moet er wel een aantal benodigdheden voor hebben:

§ Een UV-lamp

§ Shellac Base Coat

§ Shellac Color Coat

§ Shellac Top Coat

§ Shellac Remover Wraps

§ Alcohol of gewone nagelreiniger

Stappen

Om shellac nagels zelf te doen volg je onderstaande stappen. Je hoeft dan niet meer naar een nagelsalon. Lees onderstaande informatie om shellac nagels zelf gemakkelijk te doen.

1. Vijl de nagels in de gewenste vorm en lengte.

2. Duw de nagelriemen voorzichtig naar achter.

3. Ontvet je nagels met de cleaner.

4. Breng een laagje primer aan, even laten drogen, dat hoeft niet onder de lamp.

5. Breng de Shellac UV Base Coat aan. Dit hoeft slechts een dun laagje te zijn. Daarna gedurende tien seconden je nagels onder de UV-lamp houden.

6. Breng een dun laagje Shellac UV Color Coat aan (de uiteindelijke kleur). Deze moet je dan ongeveer twee minuten onder de UV-lamp houden.

7. Breng een tweede dunne laag Shellac UV Color Coat aan. Steek opnieuw je handen ongeveer twee minuten onder de UV-lamp.

8. Breng voor extra glans en bescherming een dun laagje Shellac UV Top Coat aan. Deze moet je ook ongeveer twee minuten onder de UV-lamp houden.

9. Veeg vervolgens eenmaal met een stofvrij doekje met cleaner de kleeflaag van de nagel.

10. Breng eventueel nagelolie aan voor de verzorging van je nagelriemen.

11. Je hebt nu zelf shellac nagels aangebracht!


Het verwijderen

Als je shellac nagels zelf doet, kun je de shellac ook gemakkelijk zelf verwijderen op een zachte en gemakkelijke manier. Shellac is te verwijderen in tien minuten! Hiervoor gebruik je shellac remover wraps. Deze bevatten een katoenen kussentje dat voorkomt dat je vingers en huid aan het brandende aceton worden blootgesteld. Wil je je shellac nagels verwijderen, lees dan wel goed de bijgeleverde informatie. Gebruik je de wraps goed, dan is dit de uitstekende manier om je shellac nagels te verwijderen. Volg je de informatie over het


verwijderen dus goed op, dan is shellac niet slecht voor je nagels. Niet weken, vijlen of frezen, maar wrappen maar!