Acrylnagels - Gelnagels


Gelnagels verwijderen

Wil je jouw gelnagels verwijderen? Je kunt ze dan zelf verwijderen of laten verwijderen. Wil je er zeker van te zijn dat jouw nagels niet beschadigd worden kun je langs gaan bij een nagelstyliste.

Als je niet weet wat je doet of gaat rotzooien, kun je je echte nagels beschadigen. Bijvoorbeeld als je gelnagels probeert te verwijderen met aceton. Het duurt dan lange tijd tot je nagels weer normaal zijn. Ook zonder beschadiging duurt het enige tijd tot je nagels weer normaal zijn. Vaak zijn de nagels na het verwijderen van de gelnagels een beetje slap. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je gelnagels moet verwijderen.

Wat heb je nodig?

- Vijl (een grove vijl en een vijl voor de natuurlijke nagel)
- Eventueel nagelverharder
- Nagelriemolie

Vijl

Gelnagels worden met een vijl afgevijld. Zorg er voor dat je een twee goede vijlen hebt. Een grove vijl voor het grootste gedeelte van de gel en de andere vijl voor de natuurlijke nagel. Je vijlt met grote lange bewegingen van onder naar boven. Een nagelspecialiste gebruikt in sommige gevallen een frees.

Na het verwijderen

Je nagels kunnen na het verwijderen van de gelnagels wat slapper aanvoelen. Dit is op zich logisch, want je nagels hebben lange tijd onder de kunstnagels gezeten. Het is belangrijk dat je je eigen nagels na het verwijderen van de gelnagels goed verzorgd. Dit kun je doen door nagelverharder te gebruiken of nagelriemolie. De nagelverharder kun je ieder week een keer gebruiken.

Kosten gelnagels laten verwijderen

Wil je geen risico’s nemen, dan kun je langsgaan bij een nagelspecialiste. De gemiddelde prijs voor het verwijderen van gelnagels bij een nagelstyliste ligt rond de 20 euro.