Acrylnagels - Gelnagels


Cursus gellak verwijderenWie mooie en lange nagels heeft, wil dat deze goed verzorgd zijn met de beste producten. Gellak is het beste te gebruiken op sterke nagels. Voorkom splijtende of broze nagels door met de volgende zaken rekening te houden.


1. Olijfolie.
Verwen je mooie nagels met een badje van olijfolie. Olijfolie is uitstekend om de nagels te hydrateren en bevat tegelijkertijd heel wat voedende bestanddelen voor broze nagels.
2. Vitamine E.
Los een vitaminecapsule op in kleurloze nagellak. Lak je nagels regelmatig met dit versterkende vitaminepreparaat en splijtende of broze nagels behoren tot het verleden.
3. Knoflook.
Krijg sterke nagels door een zachte massage van knoflook. Je beschermt je nagels tegen schimmels en giftige stoffen waardoor je mooie en gezonde nagels krijgt.
4. Tip voor sterke nagels.
Je krijgt extra sterke nagels met een masker van papaja, eierdooier, citroen en 5 eetlepels melk.
5. Het krachtige kruid Paardenstaart.
Sterke en lange nagels krijg je ook door een vingerbadje te maken met het kruid Paardenstaart. Hiermee houd je je mooie nagels in topconditie!
6. Citroen en amandelolie.
Dit is een klassieker van de natuurlijke nagelverzorging. Mix wat citroenspa met suiker en breng deze pasta op de nagel. Smeer vervolgens wat amandelolie erop en je hebt al snel mooie en lange nagels.
7. Tips voor sterke nagels.
Voorkom broze of splijtende nagels door handschoenen te dragen tijdens de afwas of het schoonmaken thuis. Heet water en chemicaliën kunnen broze of splijtende nagels veroorzaken. Vermijd ook nagelbijten en gebruik je nagels nooit als gereedschap!


Gellak nagels verzorgen

Zijn gellak nagels slecht? Hoe kun je mooie en gezonde nagels houden met gellak? En hoe kun je het beste je gellak nagels verzorgen? Lees hier meer alle nagelverzorging tips, welk nagelverzorging pakket je het best kunt gebruiken en hoe je met verzorgende olie of nagelverzorging crème je het beste je gellak nagels kunt verzorgen.


Nagelverzorging pakket

Om je nagels goed te verzorgen kun je een nagelverzorging pakket aanschaffen. Er zijn heel veel nagelverzorgingssets op de markt. Welk nagelverzorgingspakket je het beste kunt kopen hangt af wat de inhoud is van zo’n nagelverzorgingsset. Volgens manicure specialisten zouden er in elk nagelverzorgingspakket in elk geval de volgende vijf basisingrediënten moeten zitten:

1. Nagelriemolie
Nagelriemolie is belangrijk om je nagels te voeden en te laten genezen. Deze verzorgende olie wordt ook wel het vloeibare goud voor je nagelriemen genoemd.
2. Een glazen vijltje.
In je nagelverzorgingsset moet ook een glazen vijltje zitten. Deze gaan een leven lang mee en zijn gemakkelijk schoon te houden.
3. Nagellak.
In de meeste nagelverzorgingspakketten zit genoeg nagellak. Maar hierbij geldt: kwaliteit is beter dan kwantiteit!
4. Basislak.
Een goede basislak zorgt ervoor dat je nagels er egaal uitzien. Een must voor je nagelverzorgingsset!
5. Toplak.
Breng extra glans aan met een toplak van goede kwaliteit.


Nagelverzorging tips

Tot slot nog een aantal nagelverzorgingstips.
Verzorg je nagels met speciale nagelverzorgingscrème, olijfolie of andere verzorgende olie. Je nagelriemen zijn kwetsbaar en kunnen snel droog worden. Bescherm je nagels daarom met verzorgende nagelolie.
Je kunt je gellak nagels verzorgen met nagelverzorging crème. Breng een dikke laag crème aan en doe een paar dunne, katoenen handschoenen aan. Hou deze de hele nacht aan en je wordt wakker met heerlijke zachte handen en goedverzorgde nagelriemen.
Nagels verzorgen met olijfolie? Het klinkt misschien te eenvoudig om waar te zijn, maar een beetje olijfolie doet wonderen voor je nagels. Dompel je nagels regelmatig een minuut of vijf in een bakje olijfolie en je nagels worden sterk en gezond!


Cursus gellak verwijderenGel nagellak blijft (vaak) lekker lang zitten, zo heb jij veel plezier van een prachtige manicure. Maar het kan gebeuren dat je gel nagellak chipt of dat je gewoon een ander kleurtje wilt.
Gellak nagels verwijderen kost wat meer tijd dan het verwijderen van gewone nagellak. Je kunt gellak nagels verwijderen met een vijl, een frees of met een gellak remover met of zonder aceton. Op internet kun je een cursus gellak verwijderen volgen. Lees hier meer hoe je gellak nagels kunt verwijderen.


Gellak verwijderen met vijl

Om gellak met een vijl te verwijderen moet je genoeg tijd nemen. Verwijder de gellak niet gehaast. Gellak verwijderen met een vijl duurt nu eenmaal langer dan gewone nagellak verwijderen met een vijl. Neem een grove nagelvijl en vijl de bovenste gel laag van je nagel eraf. Vijl niet te fanatiek, je wilt alleen de glans laag van je nagel afvijlen.


Gellak verwijderen met frees

Je kan ook de gellak verwijderen met een frees. Je gebruikt een frees voor het opruwen van de nagel en het (deels) verwijderen van de gellak. Je kunt verschillende opzetstukjes gebruiken om zo de gellak heel precies en voorzichtig te verwijderen. Hou de frees vast zoals je een pen vasthoudt. Maak korte bewegingen in dezelfde richting. Om gellak goed te verwijderen met een frees hoef je niet hard te duwen.


Gellak verwijderen met aceton

Om gellak te verwijderen met aceton vul je een klein schaaltje met aceton. Pure aceton heeft het sterkste effect, maar gellak removers met aceton werken ook goed zolang de concentratie aceton 60 procent of meer is. Je kan pure aceton gebruiken, die bij de meeste drogisterijen verkrijgbaar is, maar dit zal je nagels en huid extreem uitdrogen. Het is dus het beste om dit niet te vaak te gebruiken. Het schaaltje met de aceton moet groot genoeg zijn, aangezien je vuist erin moet passen. Maak een lichte vuist zodat de vijf nagels zichtbaar zijn. Hou je hand in deze positie en steek hem in de aceton. Laat 10 minuten weken. Schraap daarna de gellak eraf met een (houten) bokkenpootje en was je handen.


Gellak verwijderen zonder aceton

Je kan ook gellak verwijderen zonder aceton. Het voordeel is dat het betaalbaar is en veilig voor je huid. Aceton kan je huid namelijk erg uitdrogen. Er zijn verschillende gellak removers op de markt zonder aceton. Neem wel de tijd, want met deze gellak removers wordt je geduld behoorlijk op de proef gesteld. Bovendien werkt het niet bij alle soorten gellak.