Acrylnagels - Gelnagels


GelnagellakWat is gellak?

Gelnagellak is een ware doorbraak op het gebied van nagelcosmetica. Hier leest u alle informatie over gellak, welke soorten gellak er zijn en welke gellak merken u kunt kopen.


Gellak informatie

Gelnagellak is een speciale gellak voor op je nagels. Gelnagellak is al even op de markt, maar tot voor kort alleen te krijgen in de nagelsalon. Tegenwoordig kun je gellak ook online kopen. Daarom geven wij jou graag gellak informatie hoe je deze speciale lak gebruikt. Je brengt de gellak in verschillende lagen aan op je nagels. Anders dan bij normale nagelllak houd je na elke laag je nagels onder een speciale UV-lamp. Zo worden alle verschillende lagen uitgehard. Volg je alle gellak informatie goed op, dan heb je na afloop een mooi gellaagje op je nagels. De gellak beschermt je nagels tegen afbrokkelen en het blijft zonder af te bladderden enkele weken goed zitten. Lees hieronder meer gellak informatie.


Welke soorten gellak zijn er?

Zoals we al schreven is gellak de nieuwe trend bij de verzorging van nagels. Maar welke soorten gellak zijn er? Er zijn veel soorten gellak op de markt. Let bij de aanschaf op de verschillen tussen de soorten gellak. Een goede gellak moet in ieder geval eenvoudig aan te brengen zijn, vijlen moet niet nodig zijn en de gellak moet ten minste 1 tot 3 weken blijven zitten. Let ook op het verwijderen. De goede soorten gellak onderscheiden zich doordat ze gemakkelijk zijn te verwijderen.


Gellak merken

Er zijn dus veel gellak merken op de markt. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste gellak merken:

1. OPI GelColor. Dit is het grootste gellak merk ter wereld. OPI heeft nog een vergelijkbaar product: Axxium. Het verschil is dat Axxium met een potje wordt aangebracht, terwijl Gelcolor in een flesje zit, precies zoals bij nagellak, met een kwastje aan de dop.

2. Pink Gellac. Deze gellak is speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik. De gellak blijft lang zitten en er zijn veel verschillende kleuren.

3. Sensationail. Ook deze gellak is speciaal voor thuisgebruik. Het is een drogistenmerk en verbazend goed van kwaliteit. Er is geen verschil in kwaliteit tussen de verschillende kleuren.

Andere gellak merken zijn: CND Shellac, Harmony Gelish, Orly Gel FX, Orly smartGELS, IBD Just Gel, Jessica GELeration, SuperNail ProGel, EzFlow TruGel en NSI Polish Pro.

Uiteraard zijn er nog meer gellak merken op de markt, maar dit zijn de belangrijkste gellak merken.

Gellak gebruiken

Hoe je gellak het beste kunt gebruiken lees je hier. Je leest meer over gellak instructies, hoe je gellak moet aanbrengen en hoe je dat doet zonder lamp. Je leest hier meer over primer gellak en over de hechting van gellak. Ook krijg je informatie over problemen met gellak. Zo kunnen er bijvoorbeeld scheuren in de gellak ontstaan.


Gellak instructies

Voor het goed aanbrengen van gellak is het belangrijk de gellak instructies goed op te volgen. Lees hieronder een stappenplan om gellak goed aan te brengen.


Zelf gellak aanbrengen

Je kunt gellak makkelijk en snel zelf aanbrengen. Je bent er ongeveer 30 tot 45 minuten mee bezig.
1. Vijl eerst de nagels in de juiste vorm en lengte.
2. Duw de nagelriemen voorzichtig terug met een bokkenpoot.
3. Ruw de nagel een beetje op met een vijlblok.
4. Reinig en ontsmet de nagels met een nagelreiniger.
5. Breng de primer gellak aan langs de randjes van de nagels (laat de primer gellak even drogen).
6. Gebruik niet te veel primer, want dan kunnen er scheuren in de gellak ontstaan.
7. Schud de gellak op. Doe dit ook bij de gellak kleur en gellak top coat.
8. Breng de gellak basecoat dun aan (trek het goed over de vrije rand).
9. Laat de basecoat ongeveer 2 minuten onder de UV-lamp uitharden.
10. Breng een dunne laag gellak kleur aan.
11. Laat de gellak kleur 2 minuten onder de UV-lamp uitharden.
12. Herhaal stap 9 en 10.
13. Breng als laatste een dunne laag gellak topcoat aan.
14. Laat de gellak topcoat ongeveer 2 minuten onder de UV-lamp uitharden.
15. Verwijder de plaklaag met de finishing wipe.
16. Breng de nagelriemolie aan op de nagelriemen (herhaal dit dagelijks).


Aanbrengen zonder lamp

Voor de hechting van de gellak is het belangrijk de gellak goed aan te brengen. Je kunt de gellak ook aanbrengen zonder lamp. Er is speciale gellak op de markt met ingrediënten die uitharden door de blootstelling aan daglicht en waarbij dezelfde chemische reactie optreedt als onder een UV-lamp. Een goede hechting van gellak is dus ook mogelijk door de gellak aan te brengen zonder lamp.


Problemen gellak

Er kunnen problemen met gellak optreden. De meeste problemen met gellak zijn:
• De gellak laat snel los
• De gellak blijft niet zitten
• De gellak bladdert af
• Er komen scheuren in de gellak
• Er komen barstjes in de gelnagels


De gellak laat snel los

Gellak laat los omdat de nagelplaat vet is. Vaak in zijn geheel zonder kleine stukjes. Of er komt een luchtbobbel en die trekt steeds verder los.


De gellak blijft niet zitten

Gebruik als de gellak niet blijft zitten extra hechting door gellak primer aan te brengen op de top van je nagel. Dit stukje nagel heeft het meest te verduren en kan daarom wel wat extra hechting gebruiken.


De gellak bladdert af

Het afbladeren van gellak is natuurlijk geen gezicht. Voorkom afbladeren van gellak door een goede kwaliteit gellak aan te brengen en een gellak primer te gebruiken voor extra hechting.


Er komen scheuren in de gellak

Ook scheuren in de gellak komen helaas voor. Hoe ontstaan deze scheuren in de gellak? Scheuren in de gellak ontstaan vaak door het te overvloedig gebruik van primers. Een primer maakt van nature hele kleine gaatjes in je nagel, daardoor heeft het product wat daarop volgt een betere hechting. Dit is niet erg als je niet te veel primer gebruikt. Maar het gevaar is dat je vaak te veel primer gebruikt, omdat je dan denkt dat het beter is.


Er komen barstjes in de gelnagels

Barstjes in je gelnagels is natuurlijk doodzonde. Voorkom barstjes in je gelnagels door ervoor te zorgen dat je nagels dik genoeg zijn en dat ze voldoende bolling hebben. Ook speelt de lengte een rol. Als de vrije rand langer is dan het nagelbed, zal de gel op het nagelbed snel kapotgaan.