Acrylnagels - Gelnagels


Cursus gelnagels

Voor mensen die gelnagels zelf op een professionele manier willen zetten is er een cursus. Er zijn verschillende bedrijven die deze cursussen aanbieden. Gelnagels zetten is niet iets wat je in een keer goed doet. Je moet er geduld voor hebben en het vraagt om veel oefening. Maar oefening baart uiteindelijk kunst!

Wat kan je verwachten op zo’n cursus?

Je hebt eerst een basiscursus waar een docent je stap voor stap uitlegt over de kunst van gelstyling. In de praktijklessen leer je de volgende handelingen:

- Het zetten van gelnagels
- Het vijlen van de gelnagels
- Het vervormen tot een natuurlijke look
- French look of een gelakte look

Je kan deze cursus volgen zodat je een nagelstudio kan beginnen of je kunt de opgedane ervaringen gebruiken voor persoonlijk gebruik. Het is wel vereiste dat je vervolgcursussen volgt als je een nagelstudio wilt beginnen. Als vooropleiding kun je de cursus manicure volgen.

Het is verstandig om de cursus acrylnagels te volgen indien je een examen wilt afnemen. Dit is alleen verplicht wanneer je een nagelstudio wilt beginnen. Deze cursus wordt meestal aangeboden voor 12 tot 15 dagen.

De kosten van een cursus

De gemiddelde prijs van een cursus ligt tussen de 500 en 600 euro. Voor deze cursus is ook een materiaalpakket vereist. De prijs van dit materiaalpakket zal tussen de 400 een 500 euro liggen.

Het programma tijdens de cursus zal er ongeveer zo uit zien:
Plaatsen van een kunstnagels
Verschillende stylen van gelnagels
Vijltechnieken
Laktechnieken
Natuurlijke look gelnagels
French manicure zetten

De genoemde volgorde is willekeurig en kan natuurlijk per cursus verschillen.