Acrylnagels - Gelnagels


Acrylnagels zetten stap voor stap

Wil je zelf acrylnagels zetten? Hier een stappenplan voor het zelf zetten van acrylnagels, zodat je het gewoon thuis kunt doen.

- Stap één:
Het is belangrijk dat alles hygiënisch gebeurd. Was daarom eerst goed je handen en gebruik vervolgens een desinfectant. Dit is om de handen bacterie en vetvrij te maken. Wacht heel even tot je handen goed zijn opgedroogd.

- Stap twee:
Zorg er voor dat je een bokkepoot bij de hand hebt. Deze is om de nagelriem iets terug te duwen. Duw met de bokkepoot de nagelriem iets terug en haal de huid die achter blijft op de nagel heel voorzichtig met een mesje weg. Pas op dat je hier niet mee uitschiet.

- Stap drie:
Vervolgens moet je de nagels kort knippen en deze vijlen net zo lang tot ze mooi rond zijn. Om te zien of je nagels kort genoeg zijn geknipt de volgende tip, als je de tip er over heen legt mag er niks meer te zien zijn van je eigen nagel. Is dit wel het geval dan moet je je nagels nog iets korter knippen.

- Stap vier:
Nu moet je de nagels bot gaan vijlen. Dit houdt in dat je snel een vijl over je nagel heen moet halen. Dit zorgt voor meer grip van de tip op de nagel. Haal even een zacht doekje over de nagel om het vijlstof weg te halen.

- Stap vijf:
Het volgende dat je gaat doen is de tips passen en ze op volgorde leggen. Hier bij is het belangrijk dat elke tip goed past en niet te klein of te groot is. Bij het kopen van tips moet je goed opletten op welk soort tips je koopt. Je hebt ze namelijk in allemaal verschillende kleuren maten en vormen. Kijk dus goed welke je wilt hebben.

- Stap zes:
Doe wat hydrate op je nagel. Hydrate zorgt er voor dat de nagel droog en ontvet wordt. Het is hier bij heel normaal dat de nagel even wit uitslaat. Vervolgens plak je de tip op de nagel vast. Plak deze recht en druk ze een beetje aan tot ze goed vast zitten.

- Stap zeven:
Vijl nu het randje van de tip. Wel moet je dit heel voorzichtig doen anders heb je kans dat de tip weer los laat. Haal vervolgens weer het vijlstof weg met een zacht doekje.

- Stap acht:
Pak een tipknipper en knip de tip op een goede lengte.

- Stap negen:
Zorg er voor dat je van te voren de acrylpoeder en liquid klaar heb staan. Deze doe je vervolgens op de nagels zodat de acryl beter hecht op de nagel en de tip.

- Stap tien:
Als je alle nagels in acryl hebt gezet wacht je ongeveer 10 a 15 minuten en dan ga je weer vijlen. Doe dit voorzichtig. Als laatste doe je iets cuticle olie op de nagelriem en wrijf je dit er goed in. Dit zorgt er voor dat je acryl nog harder wordt maar ook dat het enorm mooi gaat glanzen.

Acrylnagels verwijderen

Ben jij je acrylnagels zat en wil je ze er af hebben? Doe dan het volgende:
Doe wat aceton op een wattenschijfje en wikkel deze om je nagels heen. En daar om heen doe je huishoudfolie. Dit laat je ongeveer 20 minuten intrekken. Na die 20 minuten haal je heel voorzichtig de acryl er af.