Acrylnagels - Gelnagels


Acrylnagels verwijderen

Ben jij je acrylnagels zat en wil je ze er af hebben? Je kunt het laten verwijderen door een nagelstyliste, maar je kunt het ook zelf doen. Je kunt de acrylnagels beter niet van je echte nagels pulken. Op deze manier kun je eigen nagels beschadigen. Heb je het nog niet eerder gedaan, dan kun je de nagels best laten verwijderen door een nagelstyliste.

Wat heb je nodig om acrylnagels te verwijderen met aceton?

- Vijl
- Schaar / nagelknipper
- Aceton
- Watten / wattenschijfje
- Wattenstaafje
- Aluminium folie (huishoudfolie)

Vooraf

Als de acrylnagels erg dik zijn kun je het best eerst de helft van je acrylnagels wegvijlen. Vijl niet te ver, want dan kun je je eigen nagel beschadigen. In plaats van vijlen kun je het eerste stuk van je kunstnagels er ook afknippen. Doe dit zover mogelijk. Dit kun je doen met een nagelknipper.

Aceton

Je maakt een watje of een wattenstaafje vochtig met aceton. Het watje doe je op je nagels, daar bovenop de aluminium folie. Doe dat zo stevig mogelijk.

Wachten

Nadat je aceton en het aluminium op je nagels hebt gedaan moet je het ongeveer 20 minuten laten intrekken. Ga tussentijds niet kijken naar het resultaat, omdat het acryl door contact met de lucht weer kan verharden.

Acryl van de nagels schrapen

Heb je 20 minuten gewacht, dan kun je het acryl van je nagels halen. Dit kun je doen met een wattenstaafje. Haal alles er wel af, want als er wat restjes acryl op je nagel blijven wordt deze weer hard. Indien dat het geval is moet je opnieuw aceton op je nagels doen en er weer folie stevig om je vinger wikkelen.
 

Achteraf

De restjes aceton kun je met een vijl wegvijlen. Omdat aceton een verdrogend effect heeft kun je als je klaar bent (vochtinbrengende) handcrème, olie of lotion gebruiken.

Dunne nagels

Heb je achteraf last van dunne nagels? Dan kun je er nagelverharder opsmeren. Dit kun je bij een drogist krijgen. Meestal zijn je nagels na een (aantal) maand / maanden weer 'normaal'.