Acrylnagels - GelnagelsAcrylnagels opvullen
Behalve gellak kun je als kunstnagel ook acrylnagels hebben. Maar hoe kun je acrylnagels mooi houden? Lees hier alles over hoe je acrylnagels kunt lakken met gewone nagellak, hoe je uitgroei van acrylnagels zelf kunt bijwerken en hoe vaak je acrylnagels kunt opvullen.


Uitgroei acrylnagels zelf bijwerken

Je natuurlijke nagel groeit onder de acrylnagel gewoon door. Door deze uitgroei wordt de acrylnagel steeds verder verwijderd van de nagelriem. Na ongeveer drie weken is de afstand tussen de nagelriem en de acrylnagel zo groot dat deze ruimte opgevuld moet worden. Je kunt de uitgroei van acrylnagels zelf bijwerken. Acrylnagels opvullen doe je om je acrylnagels mooi te houden. Ook zullen de acrylnagels minder snel breken als je ze opvult.


Gebruik de nagelvijl

Desinfecteer als eerste je handen. Vijl vervolgens met een grove nagelvijl de toplaag van de acrylnagels weg. Haal het vijlsel weg met een nagelborsteltje. Hierna duw je voorzichtig de nagelriemen naar achter met behulp van een metalen bokkenpootje. Vijl vervolgens met de nagelvijl voorzichtig het stukje nieuw gegroeide om deze op te ruwen, pas hierbij op dat je de nagelriemen niet beschadigd. Eventueel kun je het stukje van de natuurlijke nagel ook nog wat opruwen met een beetje primer.


Acrylnagels opvullen

Om je acrylnagels op te vullen, breng je een klein bolletje acryl aan op het stukje natuurlijke nagel en modelleer je de acryl zo dat deze mooi overloopt in je acrylnagel. Houd hierbij in de gaten dat de acryl 1 tot 2 millimeter vanaf de nagelriem blijft. Wanneer de acryl tegen de nagelriem wordt geplaatst krijg je erg snel last van lucht tussen de acrylnagel en de natuurlijke nagel waardoor de acrylnagel los laat.
Als de acryl is uitgehard (dit gebeurt na enkele minuten) kun je de nagels met een grove nagelvijl vloeiend in model vijlen. Zodra de nagels in vorm zijn gevijld is het tijd voor de afwerking. Je kunt de nagels nu afwerken door deze te polijsten (met een nagelbuffer), maar je kunt ze ook afwerken door de nagels te voorzien van een (UV)-topcoat. Breng als de nagels helemaal klaar zijn een klein beetje nagelriemolie aan bij de nagelriemen om deze mooi en soepel te houden.


Wanneer acrylnagels opvullen?

Maar wanneer en hoe vaak moet je nu je acrylnagels opvullen? Als regel geldt dat een nagel ongeveer drie millimeter per maand groeit. Dan moet je dus elke 3 tot 4 weken je acrylnagels opvullen. Hoe vaak je je acrylnagels moet opvullen hangt dus af van de groeisnelheid van je nagels en wanneer jij de uitgroei van je acrylnagels niet meer mooi vindt. Maar je kunt de uitgroei van je acrylnagels ook verbergen. Hoe dat werkt, lees je hieronder.


Uitgroei acrylnagels verbergen

Er zijn een paar trucjes om de uitgroei van acrylnagels te verbergen. Vijl de randen plat met een nagelvijl. Met een kartonnen nagelvijl kan je met de lichte zijde de uitgroeirand van je acrylnagels plat vijlen. Als je het plat vijlt, vallen de randen minder op wanneer je nagellak aanbrengt. Als er lucht onder zit, wordt dit wel iets moeilijker. Maar als je nagels goed worden gezet, hoort er geen lucht onder te zitten.


Breng twee lagen basecoat aan

Eigenlijk hoef je op acrylnagels geen basecoat te gebruiken. Maar om een egale ondergrond te creëren kun je wel basecoat gebruiken. Zeker wanneer de overgang groter wordt kun je de uitgroei van je acrylnagels een beetje opvullen.


Nailart acrylnagels

Je kunt je acrylnagels natuurlijk lakken met gewone nagellak. Maar wat dacht je van nailart acrylnagels? Nailart is eigenlijk je acrylnagels versieren. Dat is dus net wat anders dan lakken met gewone nagellak! Met wat fantasie kun je zelf steeds andere ideeën verzinnen om nailart voor je acrylnagels toe te passen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Echter als je met nailart gaat werken voor je acrylnagels, dan zijn er toch enkele spullen die niet in je collectie mogen ontbreken:
• Glitters: maken je acrylnagels wat opvallender en geven een prachtig effect. Zo kun je je acrylnagels mooi houden.
• Rhinestones: kleine steentjes die in verschillende maten, vormen en kleuren verkrijgbaar zijn. Breng ze bovenop de acrylnagel aan met een druppeltje lijm. Echt wat anders dus dan lakken met gewone nagellak.
• Penseeltjes: voor het maken van lijntjes of figuren gebruik je dunne penseeltjes.
• Acrylverf: behalve nagellak is ook acrylverf geschikt voor nailart acrulnagels. Verdun de verf met een beetje water en gebruik een penseeltje om je acrylnagels mooi te houden.
• Dotting tool: dit is iedeaal voor het maken van mooie stipjes op je acrylnagels. Het is een soort pennetje met een metalen bolletje.


Gel voor nagels

Nagelmodellage, gel voor nagels, is ook een mogelijkheid om je nagels te verzorgen. Gelnagels, oorspronkelijk ook wel bekend als nagelextensions, zijn gemaakt met een speciale gel die verhardt onder UV-licht.


Voor het zetten van gelnagels wordt gebruik gemaakt van twee typen gel, harde en zachte gel. Met zachte gel kun je je acrylnagels mooi houden. Met harde gel maak je gelnagels. Dat moet je niet verwarren met acrylnagels. Dat zijn twee verschillende vormen van nagelmodellage.


Gelpolish

Om je acrylnagels mooi te houden kun je ook gelpolish gebruiken. Gelpolish breng je aan net als het lakken van gewone nagels. De basecoat en topcoat zitten in 1 flesje. Gelpolish blijft tussen de 2 en 3 weken zitten op je acrylnagels. Gelpolish kun je ook aanbrengen op je tenen. Op je tenen blijft de gelpolish wel zes weken zitten. Dat staat vast goed in de zomer in je slippers of je sandalen!


Polijsten van de nagels

Om je arylnagels mooi te houden, kun je het beste eens in de zoveel tijd je nagels polijsten. Gebruik hiervoor een goede kwaliteit nagelvijl. Polijsten van de nagels is goed, want daarmee laat je ze niet alleen gezonder ogen, maar het voorkomt ook mogelijk scheuren van je nagels. Je vijlt de scheurtjes namelijk als het ware weg. Neem je het polijsten van de nagels echt serieus, dan gebruik je niet een nagelvijl maar een nagelfrees. Een nagelfrees is een elektrische nagelvijl waarmee je je acrylnagels echt mooi kunt houden.