Acrylnagels - Gelnagels


Solar nagelsSolar nagels, je hebt er vast goede en slechte informatie over gehoord. Lees hier alles over solar nagels, de voor- en de nadelen. Informatie over de prijs van solar nagels, hoe je solar nagels moet lakken en hoe je solar nagels zelf kunt verwijderen. En natuurlijk de vraag of solar nagels gevaarlijk of verboden zijn. Lees alle informatie over solar nagels en ervaringen hier!


Dun en sterk

Wat zijn solar nagels? Informatie over deze kunstnagels vind je overal op het internet, maar verschilt heel erg. Solar nagels is gewoon een merk acrylnagels. Solar nagels worden op dezelfde wijze gezet als acryl. Het verschil tussen acryl en solar nagels is de kwaliteit. Solar nagel is een type kunstnagel dat heel dun en sterk is. Daarnaast verkleuren solar nagels niet. Kom je bijvoorbeeld vaak buiten in de zon? Dan zijn solar nagels ideaal voor jou. Veel mensen hebben dus hele goede ervaringen met solar nagels. Maar wat maken solar nagels nu zo goed? Wat is het verschil tussen acryl en solar nagels?


Qua sterkte zijn zowel acryl als solar gelijk. Alleen de duurzaamheid, natuurlijkheid en de prijs verschillen. Acryl is het meest doffe vergeleken met Solar. Solar is het meest heldere nagelproduct en wordt ook aangeraden als je zo natuurlijk en glanzend mogelijke nagels wilt hebben. Ook de uitgroei is erg belangrijk. Na ongeveer drie weken zijn je nagels uitgegroeid, waardoor je de nagels moet opvullen. Het verschil tussen acryl en solar nagels is dat bij solar de uitgroei bijna niet te zien is, omdat het zodanig fijn is afgewerkt dat het verschil bijna niet te zien is tussen de eigen nagels en de kunstnagels. Bij uitgroei van acrylnagels is dit wel goed te zien. Dat is dus het verschil tussen acryl en solar nagels … Ervaringen van mensen met solar nagels zijn dan ook meestal lovend.


Kies voor kwaliteit!

Het laten zetten van solar nagels is iets duurder dan het laten zetten van acryl nagels. Dat komt omdat het verschil tussen acryl en solar nagels de kwaliteit is. Let goed op dat sommige nageldiscounters een lage solar nagels prijs aanhouden. De prijs voor het opzetten van solar nagels ligt dan misschien wat lager, maar de ervaring leert dat solar nagels gevaarlijk kunnen zijn. Lees hieronder alle informatie over solar nagels, de ervaringen en waarom sommige solar nagels verboden zijn. Beknibbel dus niet op de prijs voor je solar nagels, maar kies voor een betrouwbare nagelstudio!


Je leest soms dat solar nagels verboden zijn. Maar zijn solar nagels gevaarlijk? Betaal je een lage prijs voor je solar nagels, dan kunnen solar nagels gevaarlijk zijn. Veel mensen hebben een slechte ervaring met solar nagels zetten bij een goedkope nagelstudio’s. Daar kan namelijk een eigen merk in een potje met een merknaam gestopt worden. Deze solar acryl kan de stof MMA bevatten en dat is verboden. MMA is een schadelijke stof die zeer slecht voor de gezondheid is. In veel landen is deze stof en dus ook deze soort solar nagels verboden.


Waarom kunnen deze solar nagels gevaarlijk zijn? Ervaringen van gebruikers van deze slechte solar nagels zijn dat je ernstige huidreacties, permanente nagelmisvormingen of ontstekingen kunt oplopen. MMA is te hard voor de natuurlijke nagelplaat zodat het tot een


pijnlijke breuk kan leiden wat kan resulteren in ernstige infecties. In tegenstelling tot normale acryl kan solar acryl niet worden verwijderd met aceton; dit gebeurt door intensief vijlen!

Maar als deze solar nagels zo gevaarlijk en verboden zijn en er zo veel slechte ervaringen zijn, waarom wordt er dan mee gewerkt? MMA is veel malen goedkoper dan de grondstof EMA dat in goede acryl zit. Het gebruik vereist minder vaardigheid, werkt snel en is heel erg hard. Dit betekent dat als je de nagel stoot je eigen nagel scheurt.

Hoe kan je deze gevaarlijke en verboden solar nagels herkennen?

· Lage prijs voor solar nagels

· Sterke doordringende geur

· Merkloze producten

· Voor een goede hechting, wordt de natuurlijke nagel intensief gefreesd (elektrische vijl) of met de hand gevijld. De nagelplaat zal rood worden en zeer pijnlijk.

· Geen certificaten van een erkend opleidingsinstituut in de nagelstudio aanwezig.


Solar nagels lakken

Let dus op de prijs van solar nagels zodat je niet een gevaarlijk of verboden product op je nagels krijgt. Heb je goede solar nagels laten zetten, dan kun je deze gewoon lakken. Hoe moet je solar nagels lakken? Er is geen verschil tussen acryl en solar nagels als je ze wilt lakken. Breng eerst een base coat aan op je kunstnagel. Door het gebruik van donkere nagellakken kan namelijk pigment in de nagels trekken. Gebruik na de base coat twee keer gewone lak en daarna een top coat, hierdoor blijft de lak langer mooi! Wanneer je de nagellak wilt verwijderen, gebruik dan een nagellakremover zonder aceton.


Het verwijderen

Je kan je solar nagels zelf verwijderen. Je solar nagels verwijder je zelf met aceton. Knip de tips van de kunstnagels zo ver mogelijk af met een schaar of nagelknipper. Koop in de winkel aceton en neem wat aluminiumfolie en knip deze in vierkantjes. Je hebt ook nog wat watten nodig. Vervolgens week je de watten met de aceton, leg deze op je solar nagel en dek deze af met de aluminiumfolie, dit mag lekker strak. Doe dit met alle solar nagels of werk hand voor hand af. Laat dit op zijn minst twintig minuten zitten zonder stiekem te kijken. Doe je dit wel, dan zal de acryl door het contact met de lucht onmiddellijk weer verharden. Na geduldig gewacht te hebben, verwijder je de aluminiumfolie. Met een wattenstaafje kun je vervolgens het acryl van de nagels schrapen. Deze moeten er direct afkomen. Blijven er restanten achter, dan kun je het proces herhalen. Met de vijl kun je voorzichtig je natuurlijke nagels bijvijlen. Nadat je je solar nagels zelf hebt verwijderd, kun je het beste een handcrème gebruiken om de vochtbalans in je handen te herstellen. De aceton heeft namelijk een zeer verdrogend effect. Wil je je solar nagels dus zelf verwijderen, dan doe je dat met aceton.